Et billede af brygget te der bruges i forbindelse med blogindlæget omkring fordel ved te og grøn te

Hvorfor te er bedre (for din krop) end kaffe

De fleste af os har et seriøst forhold til kaffe – vi står op sammen, ser hinanden i løbet af dagen og har også enkelte arbejdsnætter sammen. Desværre giver kaffe ofte anledning til både maveproblemer og hovedpine, gule tænder og ustabilt humør. Nedenfor kommer jeg ind på et par motivationsfaktorer til at udskifte kaffen med dens bedste alternativ – teen.

Te er ikke bare lækkert og let at lave, men er faktisk blevet brugt til medicinske formål langt før du overhovedet blev født. Flere og flere vælger te over kaffe for at undgå kaffens dårlige egenskaber og samtidig få et boost af vitaminer, antioxidanter og væske. Her er en liste med gode ting ved te.

 • Tab dig med te
  • Nyere forskning viser at grøn te kan være en stor hjælp når det kommer til at tabe de sidste julekilo. Dette skyldes den grønne tes effekt på dit stofskifte, som sætter gang i din forbrænding. Grøn te er en kaloriefri drik og sammenlignet med alt andet (også vand) er den sundere og bedre for din krops optagelse og fordøjelse af mad.
 • Farvel til kræft
  • Okay, måske ikke helt, men forskning viser, at te reducerer risikoen for at få visse former for kræft og endda forebygger tumorer. Man ved ikke hvorfor, men videnskabsmænd undersøger det til stadighed. Dette gælder primært grøn te.
 • Du får energi
  • Den forventede du ikke, hva’? De fleste tror, at der er mindre koffein i te end der er i kaffe, men faktisk er det en myte. Te indeholder ligeså meget koffein som kaffe, men man bruger mindre te til én kop sammenlignet med kaffe til én kop. Det er også vigtigt at nævne, at kaffe og te begge giver energi på grund af koffeinen, men, at energien varer kortere tid med kaffe. Kaffen forårsager faktisk et ustabilt energimønster med store udsving, hvor teen holder dig fokuseret, energisk og stabil i længere tid.
 • Te for fine tænder
  • Du har nok også snakket med person uden fornemmelse for intimsfære der stank af kaffe (og smøger, hvis du var rigtig heldig), med slidte, brune og gullige tænder – ikke lækkert! Udskifter du kaffen med en moderat mængde te kan det ses på bisserne inden længe. Misfarvninger kan forsvinde og tandkødsproblemer kan afhjælpes gennem denne ændring, fordi teen indeholder antiinflammatoriske egenskaber og samtidig indeholder langt mindre syre.
 • Det er mere enkelt at lave
  • Det er væsentligt lettere at lave en kop te, end det er at brygge en kande kaffe. Kog en kop vand, sænk et tebrev ned koppen og smid det ud efter et par minutter – done! Det bliver vidst ikke lettere. Til kaffen skal du jo nærmest sætte tyve minutter af til selve forberedelsen, filter, dosering af kaffe, dosering af vand, termokande og skal du have mælk eller sukker i kan du ligeså godt sætte hele frokostpausen af. Okay, det er måske en overdrivelse, men du forstår min pointe.
 • Antioxidanter
  • Der er tonsvis af antioxidanter i te – mange flere end du kommer i nærheden af med en kop kaffe! Antioxidanter får din krop til at fungere bedre på mange punkter og giver desuden dit udseende et boost. De fleste virksomheder har lugtet lunten og reklamerer med, at deres produkt indeholder antioxidanter – fordi det virker! Kort fortalt kan antioxidanter forbedre dig indeni og udenpå og guess what? Du kan få den pærelet gennem en kop te.
 • Hydrering
  • Te er fantastisk til at hydrere din krop og supplere dit væskeindtag – kaffe kan gøre det samme, men te fungerer bedre, fordi det er rent vand med tilføjet smag. På en sommerdag bør du klart vælge teen, da den vil hjælpe dig til at erstatte den væske du mister gennem sved. Te er yderligere rigtig god til at fugte din hud, hvor kaffe kan være årsag til udslet og irritationer.
 • Smuk hud
  • Som jeg har nævnt før, kan te være et skridt på vejen mod smukkere, yngre og strammere hud. Væsken fugter, men antioxidanterne er næsten magiske mod rynker, mærker, udslet og andre hudproblemer. Særligt kamillete kan berolige huden og hjælpe med inflammation og irritation –  både hvis du drikker den, men også hvis du dupper den afkølede væske på problemområder. Test det og du vil takke mig senere.
 • Du bliver mindre stresset
  • Te kan lette stress og berolige dig. Videnskaben har endnu ikke bevist dette faktum, men drikken er blevet brugt til det samme formål i århundrede. Måske er det varmen, måske er det duften, måske er det, fordi man drikker den i godt selskab, men man siger, at grøn te også kan bruges som en antidepressiv. Du kan jo prøve det af, næste gang du er lidt sur på chefen eller er kommet forkert ud af sengen.

Der er tusindvis af fordele ved at drikke te, fordi drikken kan forbedre dit immunforsvar betydeligt. Den kan hjælpe dig fysisk såvel som psykisk og kan desuden få dig til at stråle og se yngre ud. Te er et mirakelmiddel mod almindelige forkølelser, men kan også forebygge kræft – der er nærmest ikke nogen grund til ikke at drikke te.